Willem Alexanderplaats 88, 3223 XW Hellevoetsluis | +31 (0)181 314 405

Location intelligence

Location Intelligence richt zich op het verkrijgen van inzicht in de beschikbare data, op basis van de geografische context met behulp van geografische software (GIS). Dit biedt de mogelijkheid om activiteiten op een geheel andere wijze te analyseren, de efficiency in Supply Chains te verbeteren, rijafstanden te reduceren of de gebiedsindeling aan te passen aan gewijzigde marktomstandigheden.

Wij zijn gespecialiseerd in toepassingen in de logistieke sector.

Toepassingen:

  • Supply Chain netwerk Studie

  • Centre of Gravity bepaling voor infrastructuur optimalisatie (Greenfield Analysis)

  • Cluster analyse, cluster visualisatie

  • Service-engineers binnen een bepaalde afstand van klantlocaties en/of dropboxlocaties tonen en realloceren

Onderstaand vindt u voorbeelden van de toepassing.

De resultaten van een cluster iteratie, de cluster centers zijn gewogen op # zendingen, de punten zijn gekleurd volgens het bijbehorende cluster center, de bestaande depots zijn ook zichtbaar

De resultaten van een cluster iteratie kunnen verder worden geanalyseerd in Power BI.

Na diverse iteraties wordt er een simulatie uitgevoerd met optimalisatie van de stops en het aantal voertuigen, hier met OptimoRoute (SaaS) software.

De video toont een dynamisch Power BI dashboard, het data model bevat de uitkomsten van een cluster iteratie, om verder te kunnen analyseren.

De video toont een Power BI dashboard met de huidige netwerk allocatie en een alternatieve indeling o.b.v. afstand

Deze kaart toont de afstand, in 10 km stappen, naar de dichtstbijzijnde postcode vanuit bestaande depots met een kleurthema.

Het "web" een zgn. Thiessen polygon, visualiseert de gebiedsverdeling tussen depots. De lijnen verdelen de gebieden zodanig, dat de afstand vanaf een lijn tot twee aanliggende depots hetzelfde is.

Batch afstand berekening maakt het mogelijk om snel werkelijke afstanden te berekenen, hier berekend vanaf het klantadres naar de dichtstbijzijnde 3 depots.